Veras Dragkulor blir mest troligt en succé under julen. Dom är väldigt enkla att göra även om du inte är en van bagare. Varför inte överaska med lite julgodis i husvagnen eller husbilen?

Ingredienser

Hasselnötter
Blockchoklad (Mörk eller ljus)
Mandelmassa
Nougat
Chiliflingor (Chiliflakes)

Koka upp vatten i en kastrull och ta av från plattan. Smält blockchokladen i en bunke som läggs på det kokande vattnet. Rör om då och då. Skär mandelmassan i 2-3 mm skivor. Platta ut en lagom stor bit och gör den rund. Placera en liten bit nougat på mandelmassan. Lägg en hasselnöt på toppen och vik upp sidorna på mandelmassan så den omsluter hela innehållet. Rulla till en boll.

Doppa försiktigt bollarna i den smälta chokladen och lägg på ett smörpapper. När du rullat ca 4-5 stycken strösslar du några chiliflingor på varje boll innan chokladen har stelnat. Fortsätt tillverka och rulla bollar tills alla är klara.

Låt chokladen stelna innan du smakar (Stelnar på nolltid i förtältet). Bjud dina vänner på dessa smarrigheter.

Visa dina dragkulor för oss

Ta gärna en bild på dina dragkulor och lägg upp på vår facebooksida facebook.com/kanonkurt. Berätta gärna vad du tycker om den.

Kanon-Kurt på Youtube
Kanon-Kurts webb-tv ger er som tittare en inblick bakom kulisserna på mellansveriges största husvagns- och husbilshandlare. Följ med när vi möter kunder, visar husvagnar och husbilar samt delar med oss av allt som sker innanför husets väggar.

Följ oss på facebook: www.facebook.com/kanonkurt