Resan till Tenhult och KABE-fabriken blev väldigt lyckad och över trettio personer tog tillfället i akt att bekanta sig lite mer i hur husbilar och husvagnar skapas direkt i fabriken i Tenhult, Småland. Här kommer lite bilder från resan.

Resan startade klockan 7 vid Kurts Husvagnar i Ludvika där bussen väntade. Vädret visade sin bästa sida denna dag och bjöd på sol hela dagen. Reseledaren Marcus hälsade alla välkomna strax innan bussen började färdas mot Småland.

marcusBuss

Under resan hölls en frågesport där de kanske lite smått kluriga frågorna handlade om just de platser vi passerade på vägen. Lindesberg, Järle, Örebro, E20, Mottala (Även om det blev lite annorlunda väg just här), Gränna, Huskvarna och Jönköping.

I Jönköping stannade vi vid restaurang Guvernören där KABE bjöd på en härlig lunch som gjorde oss mätta inför resans fortsättning till Tenhult som ligger alldeles utanför Jönköping.

lunch

Väl framme i Tennhult välkomnades vi av KABE och började med att titta på en film om KABE. Därefter delades vi upp i två grupper och guidades genom hela kedjan för husvagnstillverkning. Från tomt chassi till färdigutrustad vagn. Vi gjorde även ett besök hos KAMA-fritid och fick se deras höglager med alla produkter.

kabefabriken

Efter att vi blev bjudna på fika så gjordes en snabb förflyttning till husbilsfabriken som ligger intill och fick samma guidning där. Lite roligt var att en av våra kunder fick hälsa på sin husbil som fanns på plats i fabriken innan leverans.

samlingsbild

Nöjda efter dagens besök hos KABE hoppade vi in i bussen igen och påbörjade vår återresa till Ludvika. Någonstans utanför Jönköping var frågesporten avgjord och vinnare blev Linnea Smås som fick alla rätt samt även kom närmast i vår utslagsfråga. Grattis Linnea! Två kom Henrik Almgren och trea Kjell Almgren. Stort grattis till er alla!

vinnare

Vi hoppas och tror att resan var uppskattad och ser fram emot flera resor till intressanta resmål. (Tipsa oss gärna). Från oss alla på Kurts Husvagnar till er alla. Ett stort TACK! Vi ses snart igen.

marcus

Med vänliga hälsningar
Marcus Fältsjö Holm
Säljare på Kurts Husvagnar