Nyheten publicerades som 1’a aprilskämt 2017

Det började som ett spontant shownummer vid en tillställning hösten 2015. Därefter bestämde sig Ove att gå hela vägen genom att ställa upp i talangtävlingarna IDOL, Talang och nu tar eventuellt den nya låten ”Fritt fram i högerfilen” plats i Melodifestvalen 2018.

oveekz

Ända sedan barnsben har Ove haft en naturlig fallenhet för att underhålla. Sångrösten kom av sig själv efter många års övande. En sångpedagog sa vid ett tillfälle att Ove skulle prova på att bemästra ”höga C”. Oves höll inte med om det.

— Det finns absolut inte någon som helst anledning för mig att pressa min röst till de höga tonerna. Jag får fram det jag vill förmedla redan på de låga, säger Ove Ek, frontfigur i orkestern Ove Ekz.

Ove kommer få en snabb framfart. Mediavan som han är så vet han vilka toner han ska spela på och sommarturnén är i princip redan uppbokad, säger T-son, Artistansvarig på ArtistCamp Sweden.

Under sommaren och hösten kan vi nog förvänta oss att se Ove uppträda i de olika talangtävlingarna som finns i Sverige. IDOL, Talang och eventuellt Melodifestivalen.

— Marknadsföring är det bästa sättet att nå ut. Att ställa upp i talangtävlingar känns självklart för mig och eftersom jag har som mål att vinna det mesta så kommer det att gå jättebra, tilläger Ove Ek

Samtidigt som Ove gör karriär som soloartist fortsätter han jobba som säljare på Kurts Husvagnar.

— Det är naturligtvis jätteroligt att Ove vill satsa på det här. Skulle karriären även slå internationellt så behöver vi såklart titta på om vi behöver låta honom jobba mindre men vi tror vi klarar oss, säger Per Lodén på Kurts Husvagnar