Ove’s Kanon-Burgare är en riktigt enkel succéburgare. Lagas enkelt till utanför husbilen eller husvagnen på en liten grill tillsammans med Ove’s Lökar (Picklad rödlök), saltgurka och lite kärlek. Se filmen där Ove visar hur man gör nedan.

Ingredienser

Till köttbiten
Nötfärs av högrev
Salt & Peppar
Bacon
Vitlöksolja vid grillning
Ostskiva (Gärna burgercheddar)

Blanda färsen med salt & peppar och tillsätt bacon. Forma varje burgare som en stor snöboll och platta till lite. Grilla och vänd burgarna ofta tills dess att den är klar. Pensla gärna med vitlöksolja. Lägg på osten en stund innan burgarna är klara så att den hinner smälta lite.

Hamburgerbröd (Gärna XL)
Saltgurka
Dijonsenap
BBQ-sås

Ove’s Lökar (Picklad/inlagd rödlök med chilli)
Det här får du gärna förbereda tidigare och ha i en burk som du tar fram vid grillning. (Gott till det mesta)
1/2 dl ättiksprit (12%)
1 dl socker
1 1/2 dl vatten
1 tsk salt
2 krm rosépeppar
1 röd chilifrukt
2 – 3 rödlökar

Koka upp ättika, socker och vatten. Tillsätt salt och peppar. Låt svalna. Skär chilifrukten i små skivor. Skala och skär löken i tunna ringar. Lägg ner i lagen. Täck med plastfilm och låt stå i kylen över natten. (Har du bråttom så räcker det med någon timme)

Smaklig måltid!

Visa din burgare för oss

Ta gärna en bild på din hamburgare och lägg upp på vår facebooksida facebook.com/kanonkurt. Berätta gärna vad du tycker om den.

Kanon-Kurt på Youtube
Kanon-Kurts webb-tv ger er som tittare en inblick bakom kulisserna på mellansveriges största husvagns- och husbilshandlare. Följ med när vi möter kunder, visar husvagnar och husbilar samt delar med oss av allt som sker innanför husets väggar.

Följ oss på facebook: www.facebook.com/kanonkurt