Sveriges campingplatser ser ut att gå mot ytterligare en rekordsäsong. Den årliga beläggningsundersökning som SCR Svensk Camping genomför bland sina medlemmar indikerar en högre beläggning 2016 än under rekordåret 2015. Under 2015 hade branschen 15,5 miljoner gästnätter.

husbilcamping%2ffotograf%3arobvanstone

I beläggningsundersökningen uppger hela 95 procent av SCR Svensk Campings medlemsföretag att beläggningen under juni-augusti 2016 har varit bättre eller lika bra som rekordåret 2015. 57 procent uppger att beläggningen har ökat med 5 procent eller mer.

– Vi kan se tillbaka på ytterligare en fantastisk säsong. Branschens mångåriga investeringar i stugboende, aktiviteter och service har skapat en bredd som är attraktiv för både nya och befintliga gäster, säger Lars Isacson, VD SCR Svensk Camping.

Husbilsgästerna fortsätter att öka mest. Hos mer än hälften av de tillfrågade campingplatserna, 53 procent, är det husbilsboendet som ökar mest. Husvagn är trots det stora intresset för husbilar fortfarande den absolut största boendeformen på campingplatserna med mer än 70 procent av gästnätterna.

74 procent av campingplatsernas noterar en ökning av internationella gäster jämfört med föregående år. Sverige är Europas sjunde största campingdestination och campingboendet är ett förstahandsval för gästerna på flera av Sveriges viktigaste internationella marknader.

– Campingnäringen är helt central för landets sommarturism både för svenska och internationella gäster samtidigt som nästan inga nya campingplatser byggs i Sverige. Det är ett hårt tryck på våra medlemmars anläggningar och den befintliga kapaciteten behöver utökas för att kunna ta emot fler gäster, säger Lars Isacson, VD SCR Svensk Camping.

Fotograf: Rob Vanstone
Källa: www.scr.se