Nyheten publicerades som 1’a aprilskämt 2016

Nu är bygglovet klart för Kurts Husvagnar. Markarbete har redan startat för de två nya byggnaderna Canon Towers på 46.000kvm som kommer göra plats för både vinterförvaring av husbilar och husvagnar men även ett köpcentrum och restaurang som ger utsikt ända till Borlänge och Falun. 

3Dhouse

Kurts Husvagnar expanderar kraftigt och i takt med att verksamheten utvecklas behövs mer och mer yta. I dagarna blev det klart med bygglov för de två nya torn som ska byggas intill varuhuset som står på tomten idag. Byggnaden kommer göra plats för 500 fordon både över och under mark men även ett köpcentrum och restaurang på översta två våningarna. Planer finns även att göra byggnad två till ett hotell.

— Inspirationen har kommit från Dubai och byggnaden Burj Al Arab. Vi tänkte, varför skulle inte en sådan byggnad stå i Ludvika? Sen tog det bara fart, säger Nils Englesson, arkitekt på DalaSwed Arkitektfirma

Naturligvis känns det lite svindlande att ge sig på ett så här stort projekt men vi har ett behov av mer yta och när arkitekten kom med sina idéer så känns det ju helt naturligt att man tänker lite utanför ramarna när man ändå ska bygga, säger Per Lodén, VD på Kurts Husvagnar

Markarbeten har redan påbörjats och byggtiden är beräknad till ett år men en av byggnaderna kommer att stå klar redan till vintern 2016. Då öppnas ett köpcentrum med fokus på fritid och camping samt plats för 120 fordon att förvaras över vintern.

— Behovet av vinterförvaring för våra kunders fordon är enorm. Det är viktigt för oss att komma igång så fort som möjligt med detta. Därför kommer bygget ske intensivt från nu och fram till premiären som vi beräknar till vår höstmässa i september, säger Per Lodén, VD på Kurts Husvagnar.

Presskontakt Kurts Husvagnar
Per Lodén, VD
E-post: per.loden@kurtshusvagnar.se