Pressmeddelande 7 mars 2019

Kurts Husvagnar blir certifierad husvagn- och husbilsverkstad

Kurts Husvagnar har påbörjat det viktiga arbetet med att bli certifierad husvagn- och husbilsverkstad. De stora investeringarna som görs kommer att säkerställa en god kvalitet och standard på de arbeten som utförs av verkstaden i Ludvika.

— Konkret så innebär denna satsning en helt ny informationshantering och dokumentation kring arbeten som utförs, säkerställer arbetsmiljö samt att vi vidareutbildar personal, berättar Per Lodén, VD på Kurts Husvagnar

Arbetet med att bli certifierad husvagn- och husbilsverkstad är en viktig konkurrensfaktor som kommer avgöra vilka handlare man väljer att samarbeta med.

— Vi har redan under vintern 2018/2019 påbörjat arbetet och investerat stort i att ge vår verkstad de absolut bästa förutsättningar att uppfylla våra kunders behov och krav, fortsätter Per Lodén, VD på Kurts Husvagnar

Husvagnsbranschens Riksförbund (HRF) inför ”Certifierad Verkstad Husvagnar & Husbilar” – ett kvalitets- och miljöledningssystem – hos sina medlemsföretag.

– Kraven på kvalitet och miljötänkande bland HRF:s medlemmar ökar från deras kunder, liksom tydliga villkor när det gäller exempelvis verkstadsarbeten. Det säger Tomas Haglund, ordförande i HRF. Därför har vi själva tagit initiativet att ansluta oss till Certifierad Verkstad för att HRF- medlemmarnas kunder ska kunna känna sig trygga när det gäller valet av leverantör av deras husvagn eller husbil.

– Vi är också positiva till dialogen med Sveriges Fordonsverkstäders Förening (SFVF), som ju tidigare bidragit till framtagandet av ”Verkstadens reparationsvillkor”, och som också hjälper till med att kraven på vår bransch förtydligas, fortsätter Tomas Haglund.

HRF är den första av en rad olika aktörer som ”står i kö” för att få ansluta sig till ”Certifierad Verkstad” berättar Bo Ericsson, vd för SFVF. Möjligheten för kunderna att göra affärer med seriösa företag, som exempelvis har externa kontroller, leder till ökad trygghet. Självklart tycker vi på SFVF att det är glädjande att vårt arbete i branschen leder till högre kvalitet, ökad trygghet och bättre miljö.

– Även kraven och kontrollerna från myndigheter är ökande, avslutar Bo Ericsson som har åtskilliga myndighetskontakter varje vecka.

Om SFVF
SFVF är en branschförening med över 2 200 anslutna verkstäder, som samverkar med myndigheter, verkstäder och andra företag på den svenska bileftermarknaden. SFVF bevakar, informerar och är med och påverkar regler, lagar och övergripande beslut i branschen för att förbättra villkoren för både bilägare och verkstäder.

Om HRF
HRF är den samlande organisationen för företag med svensk anknytning till mobilt boende. Förbundet organiserar såväl tillverkare och importörer av husvagnar och husbilar som återförsäljare samt tillbehörs- och serviceföretag. Samtliga ledande företag inom området är idag medlemmar.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Per Lodén, VD Kurts Husvagnar 0240-305 02
E-post: per.loden@kurtshusvagnar.se