Höstens lansering av nya Royal och Imperial 630 FK, med ett stort och inbjudande kök i vagnens frontdel, blev en dundersuccé. Bara några månader in på det nya modellåret kompletterades utbudet med 560 FK, som är en lite mindre husvagn men med samma unika kökslösning.

Royal-560-FK_17

Royal och Imperial 630 FK och 560 FK är en vidareutveckling av två etablerade KABE‐favoriter. 630‐modellen bygger på 630 E‐TDL med separat sovavdelning och badrummet längs hela bakre gaveln. 560 FK utgår från 560 XL med dubbelsäng.

– KABE 560 XL är Sveriges mest sålda enskilda husvagnsmodell i alla kategorier. När vi visade vårt nya kökskoncept i 630‐utförandet var responsen överväldigande positiv och vi fick genast frågor om när man kunde få en 560‐vagn med samma kök, berättar Jonas Svensson, utvecklingschef för Husvagnar på KABE

Det hör inte till vanligheterna att en ny modell tas fram under pågående modellår, men i det här fallet var det ingen som helst tvekan. Strax före jul presenterades nya Royal 560 FK för KABEs återförsäljare. Det blev ”tummen upp” från alla håll och i vår går de första vagnarna av årsmodell 2017 i produktion.

– Vi vet att det finns många matlagningsintresserade KABE‐ägare som gärna tillbringar en stund i husvagnsköket. Då ska man definitivt kika lite närmare på Royal och Imperial 560 FK och 630 FK. Här finns arbetsytor och en standard som liknar köket hemma i villan eller lägenheten, säger Jonas.

R560-FK_kitchen2

Inget vanligt husvagnskök

Köket sträcker sig över hela husvagnens bredd och när du ställer dig vid den mjukt rundade arbetsbänken är du omgiven av ett flödande dagsljusinsläpp från frontens stora, välvda panoramafönster. Det här är inget vanligt husvagnskök. Det är ett kök som lockar fram mästerkocken i dig och som dessutom inbjuder fler att vara med!

– I Royal‐utförandet är köket utrustat med en stor fyrlågig gasolspis med ugn. Imperial‐vagnarna har en exklusiv induktionshäll som också innehåller två gasolbrännare. Under hällen finns en inbyggnadsugn. I Imperial ingår dessutom mikrovågsugn som standard, berättar Jonas.

Skafferiskåpet är inrett med smarta snurrbara trådkorgar och bakom en lucka döljer sig kärl för sophantering. Alla lådor och luckor har softclose och centrallås.

Det slimmade kylskåpet med köldfack rymmer 190 liter och är placerat i bekväm arbetshöjd. I Imperial‐serien är kylen utrustad med AES‐system, som själv ställer om till gas eller el. Fronten på kylskåpet är elegant bronsfärgat och smälter in i husvagnens färgskala, med köksskåp och övriga snickerier i Shannon Oak, vita laminatskivor och högblank vit folie. Vitt kök kan fås som tillval.

Mysig vardagsrumskänsla

Sittguppen är placerad centralt i vagnen och består av en trivsam vinkelsoffa längs långväggen med ett fristående och skjutbart pelarbord. Mittemot finns en TV‐möbel och en skön fåtölj som bidrar till att göra den mysiga vardagsrumskänslan helt komplett. Under soffan döljer sig centraldammsugaren, som är standard i både Royal och Imperial.

– Kök och vardagsrum har samma uppbyggnad i 560‐ och 630‐ utförandet. Den stora skillnaden är planlösningen i vagnarnas bakre del, där sovrum och badrum är placerat, förklarar Jonas.

560 FK

Royal och Imperial 560 FK har en dubbelsäng längst bak i vagnen, med ställbar huvudände, skön spiralmadrass och extra tjock bäddmadrass. Under den uppfällbara sängen finns ett stort och lättåtkomligt förvaringsutrymme. Vagnen har två garderober med både hängmöjligheter och hyllor.

Toalettutrymmet är placerat i hörnet och är praktiskt inrett med vridbar toalett och ett smart hörntvättställ med över‐ och underskåp samt handdusch och duschkar. Handdukstork ingår som standard och Imperial‐badrummet är dessutom utrustat med en lyxig porslinstoalett.

– 560 FK är en stor husvagn i kompakt förpackning. Du får det mesta av allt, den invändiga karosslängden är 550 centimeter, säger Jonas.

630 FK

I den lite längre 630 FK finns två långbäddar med KABE‐komfort; ställbar huvudände, skön spiralmadrass och extra tjock bäddmadrass. Sängarna är uppfällbara, vilket underlättar städning och ger plats för förvaring.

Allra längst bak i Royal och Imperial 630 FK hittar du ett härligt badrum som sträcker sig över vagnens hela bredd. Här finns en rymlig duschkabin och gott om utrymme vid toalett och tvättställ. Handdukstork ingår som standard och Imperial‐badrummet är dessutom utrustat med en lyxig porslinstoalett.

I badrummets ena kortsida finns en rejäl garderob med både hängmöjligheter och hyllor för exempelvis sänglinne och handdukar. Ytterligare klädförvaring finns vid sängarnas fotändar.

R560-FK_bed

Långliggare och långresande

Oavsett vilken FK‐modell du väljer så är det en husvagn i absolut toppklass. Royal‐serien är vagnen för dig som vill ha det allra bästa. Med Imperial‐serien har KABE lyft premiumbegreppet ytterligare ett steg och erbjuder husvagnslyx med en utrustningslista långt utöver det vanliga.

Royal och Imperial 560 FK och 630 FK är modeller som passar både långliggare och långresande. Det är husvagnar som är trygga att köra och bekväma att leva i.

– Alla våra husvagnar är utrustade med vårt egenutvecklade KABE Safety Driving System som bland annat innebär ett chassi med längre dragbalkar och en krängningshämmande axel, förklarar Jonas. Dessutom ingår ett elektroniskt styrt antisladdsystem, ATC som standard i Royal‐ och Hacienda‐serierna.

R560-FK_bath

Vidareutvecklat golvvärmesystem

KABEs unika kombination av isolering, ventilation och vattenburen golvvärme är en självklar del av året‐runt‐ komforten. I Royal och Imperial 560 FK och 630 FK får du dessutom del av KABEs vidareutvecklade och patentsökta golvvärmesystem AGS II Pro.

– Med AGS II Pro sköts cirkulationen i värmeslingorna av en separat pump och en shuntventil reglerar temperaturen på vattnet automatiskt. Du kan alltså styra golvvärmen separat och välja att ha golvvärmen igång eller avstängd, till exempel under natten, berättar Jonas.

Till detta kan också läggas KABE Smart D, som numera är standard i Royal‐ och Imperial‐vagnarna. Precis som i KABEs husbilar är styrningen av värme, belysning, AC eller Air Vent samlad i en gemensam och överskådlig touch‐panel. Här håller du också koll på husvagnens övriga funktioner.

Stig in i KABE Royal och Imperial 560 FK och 630 FK och känn dig som hemma!