Nyheten publicerades som 1’a aprilskämt 2015

Det är många människor som väljer att flytta till Ludvika nu och trycket ökar på bostadsmarknaden. Detta gav Kurts Husvagnar en idé som nu har genomförts. Den berömda husvagnen på taket har renoverats och idag flyttar de nya hyresgästerna in. 

takvagnLudvika kommuns företag expanderar och utvecklas. Detta resulterar i att fler människor flyttar in till Ludvika stad. Trycket på bostadsmarknaden är hård och fler bostäder eftersöks hela tiden.

Kurts husvagnar fick en idé som kan underlätta för de bostadssökande och har sedan två månader tillbaka arbetat för att göra om husvagnen som är belägen på deras tak till en hyresrätt.  Nu är alltså det arbetet klart och den nya bostaden få en av Ludvikas vackraste utsikt.

Idén om att skapa denna möjlighet kom från Veronika Larsson i januari månad, kort därefter sattes ett aktivt arbete igång. Vilken nu resulterar i att hans idé blivit en realitet.

– Jag tyckte idén var självklar. Läget är perfekt. Enskilt och ostört. Säkerheten är också bra eftersom vi är här på dagarna och håller koll hela tiden. Vi har även erbjudit oss att vattna blommorna om det skulle behövas, säger Veronika Larsson, på Kurts Husvagnar.

Bostaden ligger belägen med ett högt läge på en vacker fastighet och har tillgång till en stor terass med sol hela dagen. Hyresgästerna vill vara anonyma men berättar att det redan finns planer på att bygga ut husvagnen då de väntar tillökning under sommaren.

Per Lodén är mycket positiv till den här lösningen och hoppas att efterfrågan på fler sådana här husvagnar kommer bli stor. Det enda problemet som dykt upp är hur man som boende på taket ska ta sig upp just där.

– Vi spånar kring lite olika tankar. Skulle det ske via butiksentrén? En trappa på utsidan? Detta har vi ännu inte tagit något beslut kring, men vi har flera idéer, säger Per Lodén, VD på Kurts Husvagnar.

Ifall efterfrågan skulle motsvara allas förhoppningar har de planer på att utvidga detta område och föra upp ett par husvagnar till på taket. Det projektet går under arbetsnamnet ”Kanon-Kurts Gränd” och planeras i sådana fall vara klart i slutet av juni.