Vår historia

Scrolla vidare för att ta dig fram i tiden

1978

1978 sålde Kurt, då 35 år sin första husvagn. En Öggestorp som gick till Kopparberg och fick en Polar 470 i inbyte. Sedan dess har Kurts Husvagnar blivit en av landets största återförsäljare av husvagnar och husbilar.

1979

Denna bild togs vid Skuthamn i Ludvika 1979. Kurts Mercedes med en husvagn från Öggestorp. Notera vindfångaren på bilens tak.

1980

Verksamheten ökade och annonserna lockade fler kunder. Här ett exempel från 1980 med Öggestorp och Cygnet (Åttiotalets husvagn). Då såldes också ett vintertält för 860 kr. Notera öppettiderna. Än hade inte Kurt slutat sitt jobb på Asea.

1980

Om ett halvår finns han inte kvar trodde många. Dom visste inte vilken envis ungdom dom hade att göra med. Det var ingen tvekan om att han skulle lyckas. Där började historien om Kanon-Kurt och sedan dess har Kurts Husvagnar blivit en av landets största återförsäljare av husvagnar och husbilar.

Men vänta nu. Allt började egentligen redan 1971

Kurt var tidigare tveksam till det här med husvagnslivet men 1971 köpte han sin första husvagn för 4250 kronor. Där började historien om Kanon-Kurt och sedan dess har Kurts Husvagnar blivit en av landets största återförsäljare av husvagnar och husbilar.

1995

Stiligt uppställda på detta omslag. Tommy och Kurt längst bak till vänster. Gun, Kerstin, Arne och Johan. Notera planen utanför oss som är nyasfalterad och vid fototillfället fanns det utrymme för fler fordon. Idag är det fullt över hela planen.

2000

Artikel om Kanon-Kurt. Ett Ullared för husvagnar och husbilar. Kurts har här tagit Kurts Husvagnar till att bli en av landets största handlare och vunnit utmärkelsen som ”Årets företagare”.

2015

Detta år startades YouTube-kanalen som sedan dess varit en av den viktigaste kanalen för Kanon-Kurt. 

2018

Jubileumsåret fylldes med erbjudanden och evenemang under hela året. Det blev en extra stor Vårmässa med tårtor för alla besökare. Även höstmässan blev den största någonsin och avslutades med en fest i Ludvikas sporthall med underhållning, mat och dans till Drifters.

2020

Året som är ett väldigt märkligt sådant. Corona och Covid-19 präglar hela vår tillvaro. Vårmässan ställdes in och såklart har vi mindre besökande kunder än vanligt. Däremot inställningen om att det nu är viktigt att spendera ledigheter och semester på hemmaplan gör att intresset för campingfordon fortfarande är hög.

2021

Pandemin fortsätter även under 2021. Vi slår rekord åter igen i vår försäljning och Hemester-kampanjen har gjort att fler väljer att semestra på hemmaplan och gärna i husvagn eller husbil.

Vi blir dessutom valda till Årets bästa KABE-återförsäljare.

2022

Nu startar den efterlängtade utbyggnaden. Försäljningen av husvagnar och husbilar i Ludvika har slagit rekord på rekord och antalet campare har ökat stadigt under de senaste åren. Fler campingfordon på vägarna medföljer att service- och verkstadsbesök ökar. På Kanon-Kurt i Ludvika har man därför tagit beslutet att bygga ut och modernisera anläggningen för att bemöta kraven och den ökade efterfrågan.